Milieu & MVO

Milieu - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

BDUprint draagt zorg voor onze wereld door materialen te gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. Een van onze belangrijkste initiatieven om milieuvriendelijk te opereren, is ons gebruik van 100% gerecycled papier voor het drukken van onze kranten. Door te kiezen voor gerecycled papier verminderen we de druk op natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat

 

Daarnaast streven we naar een verantwoord gebruik van grondstoffen in al onze activiteiten. Dit betekent dat we zorgvuldig kijken naar waar onze materialen vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. We geloven in het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk door te investeren in technologieën en processen die efficiënter zijn en minder impact hebben op het milieu.

 

Tot slot is ons productieproces een gesloten circuit. Dit betekent dat we streven naar een systeem waarin alle materialen die we gebruiken, inclusief inkt, papier en andere benodigdheden, worden hergebruikt of gerecycled. Door te investeren in recyclingfaciliteiten en het ontwerpen van onze processen met het oog op hergebruik, minimaliseren we onze afvalproductie en maximaliseren we de efficiëntie van onze middelen.

 

Door deze inspanningen hopen we niet alleen bij te dragen aan een gezondere planeet voor huidige en toekomstige generaties, maar ook een voorbeeld te stellen voor anderen in de industrie. We geloven dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om innovatie te stimuleren en positieve verandering teweeg te brengen.